lauantai 19. helmikuuta 2011

Laskiaispullia

Eilen alkoi tehdä mieli pullaa ja päädyin leipomaan laskiaispullia, tässä lopputulos. Oli erittäin maukkaita! Ensi viikolla sitten kerroshääkakun tekoa ja siihen keskuskoriste sokerimassasta, joten niistä sitten kuvia ensi viikonloppuna. Mukavaa viikonloppua kaikille, jotka tätä sattuvat selailemaan =)

Laskiaispullat


Ohje
tällä ohjeella tulee 18 isoa pullaa(9 pullaa/pelti)

5dl maitoa(tai vettä)
50g tuorehiivaa(tai 2pss kuivahiivaa)
1 kananmuna
1-1½dl sokeria
1-2tl suolaa
2rkl kardemummaa
15dl vehnäjauhoja
150g margariinia tai voita

1 muna voiteluun
(pinnalle raesokeria tai mantelilastuja)

Täyte
hilloa
kermavaahtoa
mantelimassaa

Koristeluun
tomusokeria

Uunin lämpötila: 225'c Paistoaika:n.10-12min

Laitoin itse taikinaan alkuperäisessä ohjeessa olleen 2tl suolaa ja omaan makuun sitä oli liikaa. Margariinina oli normaali leivontamargariini. Jos käytät esimerkiksi voita, niin siinä olevan suolan määrä vaikuttaa siihen, että kuinka paljon kannattaa ohjeessa käyttää lisättyä suolaa. Jos tällä ohjeella tekee voisilmäpullia, niin siinä tapauksessa myös vähentäisin itse taikinaan lisätyn suolan määrää.

*Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan tuorehiiva
*Lisää sekaan muna ja mausteet
Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin 2dl vehnäjauhoja ja lisää sen seassa maitoon mausteiden ja kananmunan lisäämisen jälkeen.
*Vaivaa sekaan jauhot vähitellen ja lisää pehmeä voi/margariini taikinaan hieman ennen kuin kaikki jauhot on lisätty.
*Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa, lämpimässä paikassa.
*Pyörittele taikinasta 18 isoa tai 27 pienempää pullaa ja kohota pullia pellillä -liinalla peitettynä, vielä 30min.
*Voitele pullat kananmunalla ja lisää halutessasi raesokeri tai mantelilastut pullien päälle.
*Paista 225 asteisessa uunissa n.12min(pienille pullille riittää n.10min).

Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa pullista pieni hattu irti ja laita sisälle hilloa(n. teelusikallinen/pulla), mantelimassa(laitoin itse kaksi  muutaman millin paksuista siivua/pulla) ja pursota vaahdotettu kerma mantelimassasiivujen päälle ja laita pullasta leikattu hattu takaisin paikoilleen. Siivilöi päälle tomusokeria.


Täytä vain tarvitsemasi määrä pullia ja laita loput pullat pakkaseen odottamaan seuraavaa laskiaispullahimoa. ^________^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti