Taisi olla miesystävän idea, että leivotaan juustokakkua taas..tosin tällä kertaa minä etsin reseptin netistä ja laitoin tarvikkeet esivalmisteluiden kera valmiiksi keittiöön ja mies sitten opetteli leipomaan, ja ihan hienostihan se sujui. Tosin onnistuin itse rikkomaan irtopohjavuokani kun kakku oli jäähtynyt ja jäänyt reunoihin niin lujasti kiinni, että reunan hakanen irtosi puoliksi paikoiltaan, eikä reunaa saa enää kiristettyä kiinni.
Suosittelen siis tämän ohjeen kanssa käyttämään leivinpaperilla vuorausta pohjan lisäksi myös kakkuvuoan reunoissa, sillä margariinilla voitelu ei jostain syystä riittänyt.
Domino-Lime juustokakku
Pohja
2 pötköä(n.5dl) dominokeksejä
4-6rkl sulatettua voita
Täyte
600g maustamatonta tuorejuustoa
397g kondensoitua maitoa
0,5dl sokeria
1rkl vehnä-tai perunajauhoja
3 kananmunaa
yhden limen mehu
2tl vaniliinisokeria
1 pötkö dominokeksejä(n.15kpl:tta)
Koristeluun/Tarjoiluun
Tomusokeria
Vadelmia
(tai vaihtoehtoisesti siirappia)
Uunin lämpötila: 150'c(10min)+175'c(50-65min)
*Kuumenna uuni 150 asteiseksi ja vuoraa irtopohjavuoan pohja(+reunat) leivinpaperilla
*Poista pohjaa varten varatuista kekseistä täytteet veistä apuna käyttäen(aidoista dominoista irtoaa pienemmällä vaivalla kuin esimerkiksi Rainbown-tummista täytekekseistä..Ota täytemassat talteen erilliseen kippoon) ja käytä keksit tehosekoittimessa, jotta saat pientä ja tasaista murua aikaiseksi. Lisää sekaan sulatettu voi(muruseos saakin jäädä kuivan oloiseksi, me lisäsimme tuon täydet 6rkl voisulaa ja hyvä tuli).
*Painele seos irtopohjavuokaan ja esipaista pohjaa 10min 150 asteisessa uunissa
Muista nostaa uunin lämpötila tämän jälkeen heti 175 asteeseen, jotta uuni on valmis kun laitat kakun uudestaan uuniin.
*Valmista täyte vatkaamalla tuorejuusto vaahdoksi ja lisää sekaan kondensoitu maito nauhana ja voimakkaasti vatkaten
*Sekoita sokerin sekaan vehnäjauho sekä vaniliinisokeri ja lisää kuivat aineet vatkaten tuorejuustovaahtoon
*Sekoita puristettu limenmehu yhteen kananmunaan ja lisää sitten kananmunat yksitellen, kevyesti vatkaten täytemassaan, lisää viimeisenä kananmuna, johon on sekoitettu limenmehu. Älä vatkaa tässä vaiheessa enää liian kauaa, vain sen verran, että saat massan tasaiseksi.
*Leikkaa täytettä varten varatut dominokeksit täytteineen neljään osaan ja sekoita varovasti täytteen joukkoon, lisää samalla sekaan pohjaan käytettyjen keksien täytteet.
*Kaada täyte irtopohjavuokaan hitaasti esipaistetun keksipohjan päälle ja paista kakkua vielä 50-65min. 175 asteisessa uunissa.
Parhaimmillaan juustokakut on seuraavana päivänä, levättyään jääkaapissa viileässä tarpeeksi kauan.
Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria ja tarjoile kakku vadelmien tai siirapin kanssa.
Muistathan käyttää kotimaisia vadelmia, jos käytät pakastettuja vadelmia ilman kypsennystä.
Kts.Elintarvikeviraston tutkimus; Ulkomaiset pakastevadelmat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti