Tässä ajan saatossa muovautunut piirakkaohje. Mustikat voi korvata muilla marjoilla. Ohje on monivaiheinen, mutta sen ansiosta piirakka pysyy mehukkaana sisältä. Koristelemalla saa uutta ilmettä piirakkaan.
Pohja
5½ dl vehnäjauhoja
250g margariinia
4rkl kylmää vettä
Täyte
400g mustikoita
3/4dl perunajauhoja
3rkl sokeria
2tl vaniliinisokeria
Kuorrute
2 kananmunaa
1dl sokeria
1dl perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta
Uunin lämpötila: 250'C Paistoaika: 20-25min.
Valmistusohjeet
* Nypi vehnäjauhot ja margariini murumaiseksi seokseksi ja lisää lopuksi kylmä vesi seokseen.
*Painele taikinaseos voideltuun piirakkavuokaan, nosta taikinaa reilusti myös vuoan reunoille.
*Esipaista pohjaa 250 asteisessa uunissa 5min.
*Sekoita keskenään kulhossa mustikat, perunajauhot, sokerit ja vaniliinisokeri.
*Kaada seos esipaistetun pohjan päälle tasaisesti ja laita vuoka takaisin uuniin n.10-15minuutiksi.
*Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi ja lisää perunajauhot ja leivinjauhe jauhosihdin läpi vaahdon
sekaan, varovaisesti nuolijalla käännellen.
*Lisää kuorrutevaahto piirakan päälle ja paista piirakkaa vielä 5-7min. kunnes pinta saa hieman väriä.
*Anna jäähtyä hyvin ja siivilöi pintaan tomusokeria ennen tarjoamista.
*Tarjoa vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Koristeet; sokerimassasta koristeleikkurilla tehtyjä lumihiutaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti