sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Talvinen mustikkapiiras

Tässä ajan saatossa muovautunut piirakkaohje. Mustikat voi korvata muilla marjoilla. Ohje on monivaiheinen, mutta sen ansiosta piirakka pysyy mehukkaana sisältä. Koristelemalla saa uutta ilmettä piirakkaan.


Pohja
5½ dl vehnäjauhoja
250g margariinia
4rkl kylmää vettä

Täyte
400g mustikoita
3/4dl perunajauhoja
3rkl sokeria
2tl vaniliinisokeria

Kuorrute
2 kananmunaa
1dl sokeria
1dl perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta

Uunin lämpötila: 250'C Paistoaika: 20-25min.


Valmistusohjeet
* Nypi vehnäjauhot ja margariini murumaiseksi seokseksi ja lisää lopuksi kylmä vesi seokseen.
*Painele taikinaseos voideltuun piirakkavuokaan, nosta taikinaa reilusti myös vuoan reunoille.
*Esipaista pohjaa 250 asteisessa uunissa 5min.

*Sekoita keskenään kulhossa mustikat, perunajauhot, sokerit ja vaniliinisokeri.
*Kaada seos esipaistetun pohjan päälle tasaisesti ja laita vuoka takaisin uuniin n.10-15minuutiksi.

*Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi ja lisää perunajauhot ja leivinjauhe jauhosihdin läpi vaahdon
sekaan, varovaisesti nuolijalla käännellen.
*Lisää kuorrutevaahto piirakan päälle ja paista piirakkaa vielä 5-7min. kunnes pinta saa hieman väriä.

*Anna jäähtyä hyvin ja siivilöi pintaan tomusokeria ennen tarjoamista. 
*Tarjoa vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.


Koristeet; sokerimassasta koristeleikkurilla tehtyjä lumihiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti