sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Baby shower-kutsut

Järjestettiin äidin kanssa baby shower-kutsut pikkusiskolleni, joka odottaa esikoistaan jonka laskettu aika on 20pvä kuluvaa kuuta, eli ihan pian! Minusta tulee täti ensimmäistä kertaa :) Tässä yhteenveto kutsuilla tarjotuista herkuista.

Vaaleat keksit



Taikina
200g margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
kardemummaa
jauhettua inkivääriä
vaniliinisokeria
kanelia
1tl sitruunamehua

Paistolämpötila: 200'C Paistoaika: 10min.

Valmistusohje
*Vaahdota margariini ja sokeri
*Lisää kananmuna vaahtoon reippaasti vatkaten
*Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen
(mausteita laitoin kutakin hyppysellisen, alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vain 1/2 sitruunan raastettu kuori sekä hieman sitruunanmehua maustamiseen, eikä muita mausteita).

*Tee taikinasta kiinteä pötkö leivinpaperin päälle ja kiedo se tiiviisti leivinpaperin sisään.
*Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa useampi tunti, voit tehdä taikinan jo edeltävänä päivänä.

Taikina on aika löysää vielä jääkaapistakin otettuna, mutta helposti työstettävää vehnäjauhojen kanssa.

Ota taikinasta pieni pätkä kerrallaan leivonta-alustalle(itselläni käytössä silikoninen leivonta-alusta). Pyöritä taikinasta pallo vehnäjauhon avulla ja kauli kevyesti levyksi, nyt voit käyttää valitsemaasi piparkakkumuottia ja painella levyyn kuvat. Kannattaa pitää taikinan alla reilusti vehnäjauhoja, jotta saat teräslastan avulla keksit siirrettyä helposti pellille. Pyyhi pullasudilla ylimääräiset jauhot keksien päältä ennen uuniin laittamista. Paista keksejä 10minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Koristele keksit jäähtyneenä.

Itse käytin tomusokeria, johon sekoitin sitruunamehua niin paljon, että seoksesta tuli pursotettavaa(tarpeeksi notkeaa pursotusta varten). Värjäsin kuorrutteet pastaväreillä.


Ankka-kuppikakut


Suklaakuppikakut oli äitin käsialaa, joten ohjetta niihin ei ole minulla, mutta lupaan tehdä vielä useita erilaisia kuppikakkuja tämän vuoden puolella, niin tulee sitten niistäkin ohjetta. ;) Koristelut oli kuitenkin minun tekemiäni, koristelin ne hieman ennen juhlien alkua. Ankat tein valmiiksi edellisenä iltana.

Koristeena kermavaahtoa, joka värjätty sinisellä pastavärillä ja pursotettu kuppikakkujen päälle pyöreällä tyllalla. Ankat tehty keltaisesta sokerimassasta, käytin apuna elintarvikeliimaa, mustaa elintarviketussia ja maalasin nokat oranssilla pastavärillä sivellintä apuna käyttäen. Idean löysin nettiä selatessa, en löytänyt sivustoa enää, mutta sieltä löytyi kuva tälläisistä kuppikakuista(englanninkielinen sivusto) ja päätin kokeilla toteuttaa idean. Hienoja tuli! =)


Baby tummy cake


Leivoin kakkua varten 3 kääretorttupohjaa ja kasasin kakut täytteiden kanssa muovikelmulla vuorattuun leivontakulhoon sekä kahteen jälkiruokamaljaan. Annoin kakkujen tekeytyä seuraavaan päivään ja sitten kumosin alustalle. Päälle tein kreemin, joka auttaa sokerimassapäällistä  pysymään hyvänä pidempään. Kreemiohjeet olen alunperin bongannut kinuskikissan ihanasta blogista ja tehnyt aina samoilla ohjeilla, helppoa ja toimivaa.

Kakun täyte on omaa käsialaa, ja helpoksi sekä maukkaaksi todettu ja helposti muunneltavissa oleva, kun käyttää erilaisia marjoja.

Täyte
2dl kreemijauhetta
4dl vettä

4dl vispikermaa
1rkl sokeria

300g pakastevadelmia

*Vatkaa kreemijauhe veden kanssa vaahdoksi
*Vatkaa kerma vaahdoksi(älä kuitenkaan vatkaa liian kovaksi, ettei rakenne muutu rakeiseksi kun lisäät kreemivaahdon kermavaahdon sekaan).
*Lisää kreemivaahto kevyesti vatkaten kermavaahtoon, mausta sokerilla.
*Käytä jäisiä vadelmia tehosekoittimessa, lisää kerma-kreemivaahtoon kevyesti nostellen. (voit myös lisätä vadelmat kokonaisina, mutta se vaikeuttaa kakun kerrosten asettelua jonkin verran).

Muistathan, että elintarvikeviraston suositusten mukaan ulkomaiset vadelmat tulisi keittää ennen syömistä, joten käytä kotimaisia vadelmia ohjeisiin, joissa ne käytetään jäisinä.




Koristelussa käytetyt elintarvikkeet ja apuvälineet
* suklaan makuinen sokerimassa
*valkoinen sokerimassa
*sininen, ihonvärinen ja pinkki pastaväri
*tumma suklaa(pursotuksiin)
*lasinuudeleita(kukkien heteet)
*kaksi erikokoista lilja-koristeleikkuria
*elintarviketussi(musta)
*pensseli(kukkien maalaamiseen)
*elintarvikeliima
*leikkuri(rusetin osien leikkaamiseen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti