tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kerroshääkakku ystävän häihin

Tein kolmikerroksisen hääkakun ystäväni häihin jotka vietettiin helmikuun viimeisenä viikonloppuna, vieraita oli n.40. Morsian toivoi selkeälinjaista, modernia hääkakkua ja keskuskoristeestakin tuli morsiamen toiveesta valkoinen. Häissä teemavärinä oli Burgundin punainen, ja sitä laitettiin myös kakkuun. Laitan tarkempia kuvia sitten kun saan kuvat purettua kännykästä, mutta tässä esimakua;



Kakku on kasattu ilman välipohjia tai tukikeppejä, alin kakku oli halkaisijaltaan 30cm, seuraava 24 ja ylin 17.
Päällystin kakut voikreemillä, joka oli maustettu sitruunankuoriraasteella sekä sitruunanmehulla. Kreemin päällä valkoinen sokerimassa ja helmet tehty Ullanunemasta tilatulla helminauhamuotilla., muotti oli melko helpokäyttöinen, mutta vaatii hieman lisämuotoilua pyöreäpäisellä leikkurilla tai veitsellä. Päällystin kakut erillään ja nostin paistinlastojen avulla sitten paikoilleen kokoamisvaiheessa.

Sokerimassalla päällystetyt kakut kannattaa laittaa hetkeksi päällystämisen jälkeen jääkaappiin, jolloin sokerimassa jähmettyy senverran, että kakkujen nostaminen paikoilleen helpottuu kun päällinen "tukee" kakkua.



Koristeissa/koristeluun käytetyt tarvikkeet;
-ruusunlehtimuotit
-3 erikokoista sydänleikkuria
-vaaleanpunainen sokerimassa(500g)
-valkoinen sokerimassa(2kg)
-kaksi eri sävyistä punaista pastaväriä
-elintarvikeliima
-helminauhamuotti
-elintarvikespray; helmenvalkoinen
-4 erilaista muotoiluvälinettä hääparin muokkaamiseen
-4 väritöntä pilliä hääparin sisällä tukemassa
(käytä vain koristeissa, jotka tarkoitus säästää).
-silikonialusta sokerimassan käsittelyalustaksi
-tavallinen puinen kaulin
-tomusokeria
-pullasuti



Kakkupohjat:
Käytän kakkupohjiini lähes poikkeuksetta valtaosan jauhoista perunajauhoa, koska koostumus on pehmeämpi sen avulla, välillä laitan 1-2rkl vehnäjauhoja mukaan, jos kakku tehdään hyvissä ajoin valmiiksi, silloin pohjasta tulee kiinteämpi.

Hyvä perusohje on ottaa kolme samankokoista juomalasia ja rikkoa yhteen kananmunat ja sitten sen mukaan sokeria saman verran seuraavaan lasiin ja kolmanteen lasiin samanverran jauhoja, joihin sekoitettu leivinjauhe.

Kasasin alimman 30cm halkaisijaltaan olevan kakun kolmesta 6munan kääretorttupohjasta(2tl leivinjauhetta), keskimmäinen kakku on 7munan(2tl leivinjauhetta) ja päällimmäinen 3munan kakku(1tl leivinjauhetta).

Kääretorttupohjat paistoin 225 asteisessa ja muut kakut 175 asteisessa uunissa.


Täyte
Koko kerroskakkuun käytetty määrä, pienennäthän määriä jos teet vain yhtä kakkua ;)

3dl vaniljakreemijauhetta
5dl vettä
400g appelsiinituorejuustoa
6dl vispikermaa

600g pakastemansikoita
mustaherukkahilloa

kostutukseen: maitoa

*mittaa vaniljakreemijauhe ja kylmä vesi monitoimikoneeseen ja käynnistä kone
*lisää hetken päästä appelsiinituorejuusto kreemin sekaan ja sekoita vielä hetken

*vatkaa vispikerma erillisessä kulhossa vaahdoksi
(jätä hieman vajaaksi vatkaus tässä vaiheessa)

*lisää kermavaahto kreemivaahtoon kevyesti vatkaten

*lisää kerma-kreemi-tuorejuustovaahtoon jäisinä tehosekoittimessa murskatut mansikat.

Jokaiseen kakkuväliin tuli kostutus maidolla(jos käytät pakastemarjoja, huomioithan niistä sulamisvaiheessa tulevan kosteuden ja käytät maltillisesti maitoa kostutukseen varsinkin jos kakku tarjoillaan vasta parin päivän sisään), pari ruokalusikallista mustaherukkahilloa tasaisesti pohjan päälle levitettynä ja reilusti täytettä. Kakku pysyy parhaiten kasassa kun teet täyttövaiheen irtoreunavuokaan ja laitat kakut tekeytymään jääkaappiin täytettyäsi ne.

ONNEA VIELÄ HÄÄPARILLE! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti