maanantai 16. huhtikuuta 2012

Pin up kakku ;)

Inspiraation lähteenä asusteisiin toimi kukas muu, kuin Dita Von Teese;



Pääsin toteuttamaan tällästä vähän erikoisempaa kakkua tällä kertaa, ja olikin kiva projekti ;) Toista kertaa vasta maalailin elintarvikeväreillä sokerimassan pintaan vapaalla kädellä, joten jälki ei vielä mitään parasta mahdollista maalausten(tai no, "tatuointien") osalta, mutta olin ihan tyytyväinen ja tuntui olevan kakun saajakin :D



Kakku on kasattu kahdesta viiden munan kääretorttupohjasta. Lisätietoja muiden pohjaan käytettävien raaka-aineiden määristä suhteutettuna munien määrään löydät täältä. (Nämä tein ilman kaakaojauhetta.)

TÄYTE;
2dl vispikermaa
250g maitorahkaa
1tl vanilja-aromia
1dl sokeria*
3dl pakastemarjoja**
130g valkosuklaata
3 liivatelehteä
½dl grandi-vadelmamehua

KOSTUTUS;
2-2½dl maitoa
2tl vaniliinisokeria

Lisäksi; mustikkamarmelaadia hillon sijasta välissä.

*(vähennä sokerin määrää jos käytät makeita marjoja, kuten mansikkaa)
**Käytä marjat JÄISINÄ(mulla oli mansikka-punaherukka-mustaherukka mix)

-laita liivatteet likoamaan kylmään veteen(n.10-15min riittää)
-laita suklaa vesihauteeseen sulamaan***
-vatkaa vispikerma
-lisää maitorahka, sokeri ja vanilja-aromi kerman sekaan
-lisää seokseen sula valkosuklaa
-lämmitä mehu pienessä kattilassa, ota pois levyltä ja lisää pelkät liivatteet kuuman mehun sekaan, jäähdyttele seosta hetki****
-lisää mehu-liivateseos tasaisena nauhana kerman(ja muiden aineiden)joukkoon, sekoita hyvin
-käytä pakastemarjat tehosekottimessa, niin että saat niistä tasaista silppua, lisää ne sitten seokseen.

***pilko suklaa muoviseen korkeareunaiseen kippoon ja laita kippo kattilaan, jossa on vettä RIITTÄVÄSTI ettei kipon pohja osu kattilan pohjaan, laita kattila miedolle lämmölle lieden päälle, kunnes suklaa on sulanut. Varo ettei vettä mene suklaan sekaan.
****purista lionneista liivatteista ylimääränen vesi pois, ennenkuin laitat ne mehun sekaan, jäähdyttelyyn riittää 1-2min.

HUOM! Jos täyte on liivatteiden lisäämisen jälkeen juoksevampaa kuin ennen sen lisäämistä, niin ei hätää, liivateseos on vaan ollut liian kuumaa ja asia korjaantuu kun laitat täytteen jääkaappiin odottelemaan että se alkaa taas jäähtyä ja saamaan kiinteämpää koostumusta.

Kakun kasaaminen;

Leikkaa pitsaleikkurilla(tai veitsellä) molemmista kääretorttulevyistä samankokoiest palat vartalon pohjaksi ja laita ensimmäinen levy kakkualustan päälle, kostuta se maito-vaniliinisokeriseoksella pullasutia apuna käyttäen(kannattaa sijottaa silikooniseen pullasutiin jos ei halua karvoja kakkuihinsa niistä vanhan mallisista luonnonharjasversioista..), lisää pari ruokalusikallista mustikkamarmelaadia tasaisesti ja sen jälkeen 2/3 hyvin jähmettyneestä/jäähtyneestä täytteestä ja lopuksi toinen valmiiksi leikatuista kääretorttupohjan paloista, jonka olet kostuttanut sisäpinnasta. Tässä vaiheessa teos näyttää kutakuinkin tältä;


Kuvassa vasemmalla näkyy sitten seuraavan työvaiheen lopputulos, nimittäin tissit :DD
Vuoraa kaksi jälkiruokamaljaa muovikelmulla ja kasaa sinne jäljellejääneistä kääretorttupohjien paloista samoja työvaiheita käyttäen pieni "kakku" (=pala pohjaa, kostutus, mustikkamarmelaadi, täyte ja lopuksi vielä kostutettu kansi kääretorttupohjasta). Paina tasaisesti kulhoon ja peittele kelmulla.

Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kakun kuorrutus;

250g huoneenlämpöistä margariinia
1tl vaniliinisokeria
500g tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1rkl sitruunamehua
1rkl vettä

-pehmitä margariini sähkövatkaimella
-lisää joukkoon vaniliinisokeri, pestyn sitruunan raastettu kuori ja tomusokeri
-vatkaa kunnes seos alkaa tasaantua
-lisää sitruunamehu ja vesi ja vatkaa vielä hetki

HUOM! Käytä kakun pintaan huoneenlämpöisenä tai jos teet tämän valmiiksi, niin käytä seosta kevyesti mikrossa ennenkuin alat levittämään sitä kakun pintaan.

Aloita kakun kuorrutus levittämällä kreemiä ensin kakun pintaan ohuesti ja poista sitten tissitmatskut kupeistaan ja kelmuista ja asettele paikoilleen;


Levittele sitten kreemi koko kakun pintaan palettiveitsellä tai metallisella paistolastalla. Jos kreemi tuntuu hankalasti työstettävältä, niin käytä lastaa välillä kuuman veden alla ennenkuin lisäät kreemiä kakun pintaan. Tämän kakun kuorruttamiseen kuluin koko määrä tuota kreemiä.


Nännien virkaa toimittaa taas tollaset lakukarkit ;)
Loput työvaiheet laitan vain kuvina, koska teen itsekin näitä koristeluita vähän fiiliksen mukaan, ja jos näistä kuvista jotain hyötyä on, niin kiva, mutta en ala sen tarkemmin selittelemään, ellei joku sellaista pyydä, sit toki :)) Säilytä valmis kakku jääkaapissa ilman kupua ja ota puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta sokerimassa pehmenee hieman. 

Värjäsin sokerimassaa 250g ihon värisellä elintarvikepastavärillä, kaulitsin sen tomusokeria apuna käyttämällä ja peitin sillä tuon kakun yläosan. Pinnan silotteluun voi käyttää vaikka isoa lusikkaa.


Kaikki asun osat tehty vapaalla kädellä 250g v.siniseksi värjättyä sokerimassaa ja n.100g mustaa sokerimassaa. Apuna kaulin, pitsaleikkuri ja hammastikku(pienet korisereiät yläosan olkaremmeissä).

Sokerimassapalat saat pysymään päällekkäin toisissaan kiinni elintarvikeliimalla tai vedellä; sivele siveltimellä jompakumpaa alustalle ennenkuin lisäät uuden palan siihen päälle.






Maalaustarvikkeet; pastavärejä, siveltimiä, vesikippoja ja elintarviketussi ääriviivojen hahmotteluun. Kuvat piirsin  netistä löytyneestä mallikuvasta suoraan valmiin kakun pintaan.








HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ TOMMI!! :))




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti