tiistai 3. huhtikuuta 2012

Isot pääsiäispullat(Kulitsat)



Tällä ohjeella saat tehtyä kaksi isoa tai kolme vähän pienempää pyöreää pääsiäispullaa. Voit toki tehdä pikkupullia tai pitkopulliakin. Mun mielestä tällänen rosonen "jaettava" pääsiäispulla vaan sopii jotenkin pääsiäiseen.

Taikina;
3dl maitoa
50g tuorehiivaa
½tl suolaa
1½dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa
n.8dl vehnäjauhoja
200g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1dl rusinoita
1dl mantelirouhetta

Voiteluun;
kananmunaa

Pinnalle;
mantelirouhetta tai -lastuja

-lämmitä maito kädenlämpöiseksi
-liuota siihen hiiva, suola, sokeri ja vaniliinisokeri
-vatkaa joukkoon kananmunat ja puolet jauhoista
-lisää loput jauhoista sekä huoneenlämpöinen(=pehmennyt) margariini tai voi käsin vaivaamalla taikinaan
-kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi
-lisää käsin vaivaamalla kohonneeseen taikinaan rusinat ja mantelirouhe
-leivo taikinasta kaksi(tai kolme) pyöreää limppua ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle, peitä liinalla ja anna kohota hyvin ennen paistamista
-voitele kohonneet limput kananmumalla ja ripottele päälle mantelilastuja tai -rouhetta

Paista 180 asteisessa uunissa n.40min uunin keskitasolla.



VINKKI: voit lisätä pullataikinaan ½g sahramia tuomaan väriä. Lisää silloin hienoksi jauhettu sahrami ½dl maitoa ja lisää seos taikinaan ennen jauhoja.

VINKKI: kääri hyvin jäähtyneet pullat sellofaaniin tai folioon ja koristele höyhenensulalla tai värikkäällä nauhalla, niin saat helpon ja maistuvan viemisen pääsiäispöytiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti