Tällä ohjeella saat tehtyä kaksi isoa tai kolme vähän pienempää pyöreää pääsiäispullaa. Voit toki tehdä pikkupullia tai pitkopulliakin. Mun mielestä tällänen rosonen "jaettava" pääsiäispulla vaan sopii jotenkin pääsiäiseen.
Taikina;
3dl maitoa
50g tuorehiivaa
½tl suolaa
1½dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa
n.8dl vehnäjauhoja
200g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1dl rusinoita
1dl mantelirouhetta
Voiteluun;
kananmunaa
Pinnalle;
mantelirouhetta tai -lastuja
-lämmitä maito kädenlämpöiseksi
-liuota siihen hiiva, suola, sokeri ja vaniliinisokeri
-vatkaa joukkoon kananmunat ja puolet jauhoista
-lisää loput jauhoista sekä huoneenlämpöinen(=pehmennyt) margariini tai voi käsin vaivaamalla taikinaan
-kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi
-lisää käsin vaivaamalla kohonneeseen taikinaan rusinat ja mantelirouhe
-leivo taikinasta kaksi(tai kolme) pyöreää limppua ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle, peitä liinalla ja anna kohota hyvin ennen paistamista
-voitele kohonneet limput kananmumalla ja ripottele päälle mantelilastuja tai -rouhetta
Paista 180 asteisessa uunissa n.40min uunin keskitasolla.
VINKKI: voit lisätä pullataikinaan ½g sahramia tuomaan väriä. Lisää silloin hienoksi jauhettu sahrami ½dl maitoa ja lisää seos taikinaan ennen jauhoja.
VINKKI: kääri hyvin jäähtyneet pullat sellofaaniin tai folioon ja koristele höyhenensulalla tai värikkäällä nauhalla, niin saat helpon ja maistuvan viemisen pääsiäispöytiin.
VINKKI: kääri hyvin jäähtyneet pullat sellofaaniin tai folioon ja koristele höyhenensulalla tai värikkäällä nauhalla, niin saat helpon ja maistuvan viemisen pääsiäispöytiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti