Neopolitan kakku
Tämä kakku oli osa minun omien syntymäpäivien tarjoiluja, alkuperäinen ohje löytyi netistä englanninkielisenä ja tietty eri mittayksiköillä. Olen myös jonkun verran muuttanut reseptiä, joten ihan alkuperäinen tämä ei ole ;)
Päällä on kolmea eri kreemiä;
-tomusokeri/vanilja
-mansikkatomusokeri
-suklaa/mascarpone
Sisällä kolme eri kakkupohjaa;
-vanilja
-mansikka
-suklaa
Vanilja ja Mansikkakerrokset
1pss(n.1dl) mehukatti hedelmävälipala(mansikka,100%)
(tai joku muu ns.100% mansikkahillo)
1dl pieneksi viipaloitua pakaste-tai tuoremansikkaa
(pinkkiä elintarvikeväriä)
4,5dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
250g suolaamatonta voita
(jos käytät suolattua, jätä ohjeessa oleva lisäsuola pois)
4dl sokeria
1tl vaniljaesanssia
2,5dl maitoa
8 kananmunan valkuaista
3/4dl sokeria
-laita uuni lämpeämään 175 asteeseen
-sekoita mansikkasose, mansikat(+väriäine) pieneen kulhoon ja laita sivuun odottamaan
-sekoita kuivat aineet yhteen kulhoon
-vaahdota sokeri ja pehmeä voi isossa kulhossa, lisää vaniljaesanssi
-lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, laita sivuun odottamaan
-erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa niitä hetki, lisää sekaan sokeri(3/4dl) ja vatkaa sauvavatkaimella noin 3min.(varo ettet vatkaa liian kauan, muuten pohjista tulee helposti murtuvia).
-lisää 1/3 valkuaisvaahdosta taikinaan, kääntele varovasti esim. nuolijalla sekaisin, lisää loput ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla
-kaada puolet taikinasta irtopohjavuokaan
(22-24cm, korppujauhotettuun tai leivinpaperilla suojattuun)
-paista uunissa n.35-45min tai kunnes kypsyystestissä tulee puhdas tikku.
(kokeile kakun keskeltä esim voiveitsellä, upota veitsi kakkuun, jos veitsi on puhdas, kakku on kypsä, jos ei, niin takas uuniin vielä hetkeksi ja sama uudestaan).
-lisää mansikkaseos jäljelle jääneeseen taikinaan ja ja kaada seos toiseen uunivuokaan.
Suklaakerros
75g voita
100g tummaa suklaata
3 kananmunan keltuaista
3 kananmunan valkuaista
1dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
1/4dl maissijauhoja(perunajauhokin käy)
0,5tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
-paloittele suklaa ja voi astiaan ja sulata mikrossa(tai vesihauteessa)
-mittaa kaikki muut kuivat aineet kulhoon paitsi sokeri
-erottele kananmunat
-vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
-vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
-lisää keltuaisvaahtoon suklaasula
-lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan
-lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen
-kaada taikina irtopohjavuokaan(22-24cm)
-paista 175 asteessa n.1tunti
Vaalea sokerikreemi
250g margariinia
1tl vaniljaesanssia
8dl tomusokeria
2-4rkl maitoa
-pehmennä huoneenlämpöinen margariini sähkövatkaimella
-sekoita tomusokeri joukkoon vähin erin samalla vatkaten
-lisää lopuksi maito ja vatkaa vielä hetken aikaa, lisää vaniljaesanssi ja sekoita
Mansikkakreemi
125g margariinia
4dl mansikkatomusokeria
1-2rkl maitoa
(samoin kuin vaalea sokerikreemi)
Suklaakreemi
125g tummaa suklaata
125g maitosuklaata
100g margariinia
½prk mascarpone-juustoa
2rkl tomusokeria
-sulata suklaa
-sekoita huoneenlämpöinen margariini ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella
-lisää seokseen sula suklaa ja tomusokeri kokoajan vatkaten
-jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa
Kaikkien kakkupohjien jäähdyttyä KOKONAAN, voit aloittaa kasaamisen ja koristelun;
-aloita suklaapohjasta, kostuta sitä hieman maito/vaniljasokeriseoksella pullasutia apuna käyttäen, lisää lastalla suklaakreemiä ohuehko kerros
-laita loppu suklaakreemi pursotuspussiin(ruusuihin käytetty isoa tähtityllaa)
-siirrä mansikkapohja suklaapohjan(ja suklaakreemin päälle)ja kostuta se kevyesti
-tee suklaakreemillä ensimmäinen ruusukerros
-laita mansikkakreemiä mansikkapohjan päälle lastalla, siirrä loput mansikkakreemit puhtaaseen pursotuspussiin
-nosta vaniljapohja päällimmäiseksi ja sivele sen pintaan ohut kerros vaaleata kreemiä
-tee pinkit ja valkoiset ruusut.
Kreemikakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissäajoin ennen vieraiden saapumista, että rakenne pehmenee, se säilyy huomattavasti paremmin esillä pitkiä aikoja kuin perinteiset kermakakut. :)
Mansikka ja vaniljapohjien taikinamäärä riittäisi leveämpäänkin(kuin 22-24cm) kakkuvuokaan hyvin, mutta tee silloin suklaapohjan ohje kaksinkertaisena.
Vähän reilummin aikaa vaativa kakku kuin normaali sokerikakkupohjainen kermakakku, mutta kannattaa kokeilla! :)
Upea kakku! Tuota tekisi mieli maistaa :)
VastaaPoista