sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mehevät ja mausteiset porkkanamuffinit




Söin alkuvuodesta ruotsissa jossain pienessä kahviossa maailman parhaan porkkanamuffinssin ja oon siitä asti koittanut etsiä edes lähelle osuvaa reseptiä ja tässä nyt hieman muokattu versio netistä löytyneestä reseptistä, ja tällä tuli OIKEESTI älyttömän hyviä muffinsseja jo nyt, vaikka resepti toki on vielä kehityksen alla ;)


Porkkanamuffinssit
(18 normaalikokoista muffinssia)
2dl hienoksi raastettua porkkanaa
2dl karkeaksi raastettua porkkanaa
4dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
2tl leivinjauhetta
1½tl kanelia
0,5tl kardemummaa
0,5tl muskottipähkinää
(2rkl omenasosetta)
3/4dl mantelirouhetta
100g suolaamatonta voita
3 kananmunaa

-laita uuni lämpeämään 200 asteeseen 
-kuori ja raasta porkkanat
-sekoita kaikki kuivat aineet keskenään
-sulata ja jäähdytä rasva
-riko munien rakenna ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraasteet(+omenasose)
(omenasose tuo kosteutta taikinaan, mutta ei välttämätön, jos esim allergisia tai on soseet päässy loppumaan)
-lisää kuivat aineet sekoittaen(puukauha tai lasta sopii hyvin sekoitukseen)
-jaa taikina muffinivuokiin(parhaan tuloksen saa muffinipellin ja vuokien kanssa)
-paista 200 asteessa n15min.

Jäähdytä hyvin, (parhaita yön yli jääkaapissa suljetussa rasiassa oltuaan, maut tulee esiin).

Kuorrutus
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1tl vaniliinisokeria
2rkl sitruunamehua

-sekoita hyvin
-lisää voiveistä apuna käyttäen jääkaapista otettujen muffinien päälle
-ripottele päälle sitruunankuoriraastetta tai mantelirouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti