lauantai 3. maaliskuuta 2012

Muna-juusto-kinkkupiirakka (karppi)

Oikeemmin ehkä nimeltään munakas piirakkavuoassa, mutta siis älyttömän hyvää tuli. Ohje löytyi alkujaan karppaus.infon sivuilta.


n.8-10annosta

8kananmunaa
2dl kuohukermaa
(mustapippuria, valkopippuria, suolaa)

n.3-4dl emmental juustoraastetta
1pss kinkkusuikaleita
1 paprika
(1sipuli)


-voitele normaali piirakkavuoka voilla
-vatkaa kananmunat ja kerma sekaisin kulhossa ja mausta seos mieleisillä mausteilla
(itse laitoin jauhettua musta-ja valkopippuria sekä suolaa)
-kaada seos vuokaan
-ripottele puolet juustoista tasaisesti seoksen päälle
-laita muut täytteet ja päällimmäiseksi loput juustoraasteesta

Paista 200asteisessa uunissa 15-20min.

Täytteitä voi muunnella mielensä(ja jääkaapin sisällön mukaan).

VINKKI 1: riippumatta muista täytteistä, suosittelen kuitenkin laittamaan piirakkavuokaan muna-kermaseoksen jälkeen ensimmäiseksi 1-2dl juustoraastetta. Tekee lopputuloksesta tukevamman olosta ja helpommin leikattavaa(=koossa pysyvää).

VINKKI 2: mikäli pidät tomaateista ja niitä haluat piirakkaan lisäksi, niin piirakan koostumuksen kannalta(ja ehkä vähän maunkin) parempi vaihtoehto on esimerkiksi aurinkokuivatut tomaatit. Ei tule vetistä! Muista puristella ylimääräinen öljy pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti